ΑΘΗΝΑ
19:23
|
18.04.2024
Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την οποία συνδέει με το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση “Αναρχική Δράση” ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη με εμπρηστικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις του αμερικάνικου κολοσσού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup στη Θεσσαλονίκη.

Από την έκρηξη που έγινε στις 8 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων επί της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή, προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ μια 32χρονη γυναίκα χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το μπαλκόνι στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται η εταιρεία.

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση “Αναρχική Δράση” ανέλαβε την ευθύνη, για την “επίθεση-μήνυμα επαναστατικής αλληλεγγύης στις εξεγερμένες δυνάμεις που καταρρίπτουν την παντοδυναμία της αμερικάνικης επικυριαρχίας” μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της.

“Η δολοφονία του αφροαμερικάνου George Floyd από το ένστολο λευκό σκουπίδι Derek Chauvin στις 25 Μάρτη στη Μινεάπολις, αποτελεί ιαχή πολέμου. Τίποτα δε θα είναι ίδιο απο έδω και πέρα.

Η Αμερική καίγεται και οι φλόγες της εξέγερσης εξαγνίζουν την αδικία μια για πάντα. Χιλιόμετρα μακριά, οι επαναστατικές δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό της Μαύρης Αυτοάμυνας. 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στα κεντρικά γραφεία του αμερικάνικου κολοσσού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ManPower Group στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή 14 στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 8ης Ιούνη, μια μέρα πριν την κηδεία του George Floyd.

Η επίθεση μας είναι ένα μήνυμα αντίστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης στις εξεγερμένες δυνάμεις που καταρρίπτουν την παντοδυναμία της αμερικάνικης επικυριαρχίας. 

Όσο οι Μαύροι Αδελφοί και Αδελφές μας είναι στο στόχαστρο της λευκής τρομοκρατίας, καμία αμερικάνικη επένδυση δε θα είναι ασφαλής. 51 χρόνια μετά οι Μέρες της Οργής είναι ξανά εδώ για να στοιχειώνουν ακόμα τους εφιάλτες της αστικής τάξης,” δημοσιεύει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος της Τουρκίας στην οδό Χάλκης στη Θεσσαλονίκη στις 30/4, όπως και για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου στη Θεσσαλονίκη στις 15/4.

Φωτογραφία από Tom und Nicki Löschner από το Pixabay

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα