ΑΘΗΝΑ
16:29
|
11.05.2024
900 τραυματισμένοι στρατιώτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα "γερμανικά τέρατα" μαρτυρεί το έγγραφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσική Ομoσπονδία Ασφαλείας (FSB), με αφορμή την χθεσινή επέτειο της Ημέρας Μνήμης και Θλίψης στη Ρωσία (22 Ιουνίου), αποχαρακτήρισε έγγραφα με συγκλονιστικές μαρτυρίες που αποδεικνύουν την βάρβαρη σφαγή 900 τραυματισμένων ανδρών του Κόκκινου Στρατού από τους Ναζί στην πόλη Σουντάκ της Κριμαίας αλλά και την άγρια καταστολή των ρωσικού και του ελληνικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Και οι 900 τραυματίες μεταφέρθηκαν στην ακτή όπου και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα “γερμανικά τέρατα”, μαρτυρεί το έγγραφο που είχει αποδέκτη ανώτερο αξιωματούχο.

“Μετά την απόσυρσή μας από την πόλη του Σουντάκ, οι χερσαίες δυνάμεις μας δεν κατόρθωσαν να πάρουν μαζί τους περίπου 900 βαριά τραυματίες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, εξαιτίας της βροχής από τις οβίδες πυροβολικού και τα βλήματα των όλμων. Τα γερμανικά τέρατα, μαζί με Τατάρους, εισέβαλαν στην πόλη και πραγματοποίησαν βάρβαρες ωμότητες εναντίον των τραυματισμένων” αναφέρεται στο έγγραφο της 27ης Απριλίου του 1942.

Ένα από τα αμέτρητα εγκλήματα των Ναζί που έγιναν σε σοβιετικό έδαφος είναι και το ολοκαύτωμα στο ιστορικό χωριό Λάκκοι στην Κριμαία, το οποίο κατοικούνταν εκείνη την εποχή από Έλληνες και το οποίο αναφέρεται επίσης στο έγγραφο.

Οι Ναζί προχώρησαν και εκεί, σε άγρια καταστολή του ρωσικού και του ελληνικού πληθυσμού θεωρώντας ότι υποστήριζαν και συγκροτούσαν αντάρτικα κινήματα.

Ασταμάτητοι οι Ναζί εξολόθρευσαν και όλους τους άνδρες κατοίκους του χωριού Λάκκοι στην Κρήτη, μεταφέροντας τα γυναικόπαιδα στην πόλη Μπακχισαράι όπου απαγχονίστηκαν.

Ανάλογα περιστατικά ωμής βιαιότητας περιγράφονται από την Αντονίνα Ολεϊνίκοβακαι σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της 19ης Ιανουαρίου 1970, σύμφωνα με το οποίο από τον Αύγουστο του 1943 έως τον Φεβρουάριο του 1944, περίπου 800 πολίτες κρύβονταν στα λατομεία Μπαγκερόβσκι στο Κερτς, από όπου οι Ναζί προσπάθησαν να τους βγάλουν χρησιμοποιώντας αέρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα