ΑΘΗΝΑ
07:34
|
19.04.2024

Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα αφροαμερικανοί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της έξωσης καθώς αίρονται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Από τα μέσα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα αφροαμερικανοί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της έξωσης καθώς αίρονται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Από τα μέσα Μαρτίου σε πολλές πολιτείες επιβλήθηκε πάγωμα των εξώσεων, αλλά με τη λεγόμενη επανέναρξη της οικονομίας τουλάχιστον 29 εκατομμύρια Αμερικανοί θα κληθούν να αποφασίσουν αν με το επίδομα ανεργίας θα πληρώσουν το νοίκι ή το φαγητό.

Το υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους δημόσιους οργανισμούς στέγασης να δείξουν κατανόηση στους ενοικιαστές που είναι θύματα του κορονοϊού.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το Μάιο υπολόγιζε σε 28 εκατομμύρια τα νοικοκυριά που θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο έξωσης. Σε περιοχές όπως η Νέα Ορλεάνη τα νοικοκυριά αφροαμερικανών κινδύνεύουν τέσσερις φορές περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Επιπλέον για τους αφροαμερικανούς η αναζήτηση νέας εργασίας είναι πολύ δυσκολότερη απ’ ότι για τους λευκούς, και με χαμηλότερες αποδοχές.

Το πάγωμα των εξώσεων ως τον Αύγουστο αφορά μισθώσεις σε ακίνητα που έχουν υποθήκες με ομοσπονδιακή εγγύηση. Εκτιμάται πως αφορά περίπου το 28% του συνόλου των μισθώσεων. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το πάγωμα έληξε στις 20 Ιουνίου, αλλά αν ο ενοικιαστής μπορεί να αποδείξει βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια του παρέχεται παράταση δύο μηνών.

Οι περισσότερες εξώσεις συμβαίνουν λόγω μη καταβολής του ενοικίου, και είναι συνηθισμένο το καθυστερούμενο ποσό να είναι λιγότερο από το ενοίκιο ενός μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα