ΑΘΗΝΑ
16:19
|
26.04.2024
Ο υπουργός Εσωτερικών μηνύει δημοσιογράφο που έγραψε ότι είναι καλύτερα οι αστυνομικοί να εργάζονται σε χωματερές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πογκρόμ κατά της δημοσιογράφου Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ έχουν εξαπολύσει στη Γερμανία τόσο τα αστυνομικά συνδικάτα όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Η Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ έγραψε στη σατιρική στήλη της στην εφημερίδα “Tageszeitung” ότι πρέπει να καταργηθεί η αστυνομία καθώς όλοι οι αστυνομικοί είναι “ακατάλληλοι για εργασία” και θα ήταν καλύτερο για όλους να εργαστούν στον τομέα της επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ χαρακτήρισε το άρθρο “απερίγραπτο” κρίνοντας ότι “η απελευθέρωση των λέξεων οδηγεί και σε απελευθέρωση των πράξεων και σε πράξεις ακραίας βίας, όπως αυτές που είδαμε στη Στουτγκάρδη (σ.σ. τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας εναντίον αστυνομικών στη Βάδη Βυρτεμβέργη” και αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της δημοσιογράφου.

Με μηνύσεις κατά της δημοσιογράφου αντέδρασαν και τα συνδικάτα των εργαζόμενων στην αστυνομία, υποβάλλοντας παράλληλα και επιστολή-διαμαρτυρίας στο Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μπγερν Γκρουνεβέλντερ δήλωσε ότι “το θέμα της μήνυσης δεν έχει ακόμη αποφασιστεί”.

Ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ, από τη Στουτγκάρδη όπου μετέβη εκτάκτως προκειμένου να ενημερωθεί για τα επεισόδια των βανδαλισμών, επανέλαβε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στη μήνυση, αλλά τις τελικές αποφάσεις του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Άγγελα Μέρκελ, θα τις λάβει αφού συζητήσει με την Καγκελάριο.

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Μπάρμπαρα Γιουνγκ στηλίτευσε τη δίωξη της δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντάς την “ντροπιαστική επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου”, ενώ η αντίδραση του Ζεεχόφερ σχολιάστηκε αρνητικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα