ΑΘΗΝΑ
16:58
|
03.03.2024
Ο πρώην αμερικανός πεζοναύτης ελπίζει ότι σύντομα θα τον ανταλλάξουν με Ρώσο που κρατείται σε αμερικανικές φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην αμερικανός πεζοναύτης Πολ Ουίλαν ο οποίος έχει καταδικασθεί στην Ρωσία για διενέργεια κατασκοπείας σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, δεν προτίθεται να καταθέσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον δικηγόρο του Βλαντίμιρ Ζερεμπένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ζερεμπένκοφ, ελπίζει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τον ανταλλάξουν με κάποιο Ρώσο που κρατείται σε αμερικανικές φυλακές.

Ο Αμερικανός «δεν θέλει να χάσει χρόνο» και «ελπίζει ότι σύντομα θα τον ανταλλάξουν» μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον δικηγόρο του.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του δήλωσε σήμερα ότι δεν σχολιάζει το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του Πολ Ουίλαν με Ρώσους που κρατούνται σε αμερικανικές φυλακές.

«Εμείς στο Κρεμλίνο δεν ασχολούμαστε με ανταλλαγές ξένων πολιτών με Ρώσους πολίτες, με αυτά τα ζητήματα ασχολούνται άλλα όργανα. Συνεπώς δεν έχω να σχολιάσω τίποτα σ’ αυτήν την περίπτωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ουίλαν, που διαθέτει αμερικανική, βρετανική, καναδική και ιρλανδική υπηκοότητα, συνελήφθη από πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως ο Ουίλαν, 50 ετών, συνελήφθη επ΄ αυτοφόρω με ένα στικάκι USB που περιείχε απόρρητες πληροφορίες. Ο Ουίλαν, που δήλωσε αθώος, είπε πως έπεσε σε παγίδα και πως ο ίδιος πίστευε πως το στικάκι, που έλαβε από μια γνωριμία του στη Ρωσία, περιείχε φωτογραφίες από διακοπές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα