ΑΘΗΝΑ
15:32
|
04.05.2024
Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων λόγω Covid-19 από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιατρικές υπηρεσίες της Βραζιλίας κατέγραψαν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων λόγω Covid-19 από το ξέσπασμα της πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 1.374 άνθρωποι κατέληξαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων σε μία ημέρα είχε καταγραφεί στις 4 Ιουνίου και ήταν 1.473.

Η Βραζιλία εδώ και εβδομάδες είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό μολύνσεων μετά τις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 1.1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, αφού στη χώρα πραγματοποιούνται σχετικά λίγοι έλεγχοι.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου επιχειρεί από τις πρώτες μέρες της πανδημίας να υποβαθμίσει τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορονοϊού, ερχόμενος συχνά σε ρήξη με τους διοικητές των περιφερειών ή ακόμα και με μέλη της κυβέρνησής του.

Χθες πάντως, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μπραζίλια απείλησε ότι θα του κόψει πρόστιμο την επόμενη φορά που θα κάνει δημόσια εμάνιση στην περιφέρεια χωρίς μάσκα.

Συνολικά στη Νότι Αμερική οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει πλέον τους 100.000, με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί ότι το πικ της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ήπειρο αναμένεται σε 15 περίπου ημέρες.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα