ΑΘΗΝΑ
17:07
|
18.04.2024
Θα υπογράψουμε τη νέα συμφωνία, αν η Τουρκία εκράσει αυτή την επιθυμία, δήλωσε ο Γιούρι Μπορίσοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ετοιμότητα της Ρωσίας για μια νέα συμφωνία με την Τουρκία που θα αφορά στην προμήθεια περισσότερων συστημάτων S-400 δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Γιούρι Μπορίσοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων την Τετάρτη, αναφορικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να αποκτήσει επιπλέον ρωσικό εξοπλισμό πριν από το τέλος του έτους.

“Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μια νέα συμφωνία για την πρόσθετη προμήθεια αμυντικών συστημάτων S-400 και εν συνεχεία η Ρωσία θα είναι έτοιμη να τα παραδώσει” διευκρίνισε ο κ. Μπορίσοφ, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει αυτή την επιλογή “και θα υπογράψουμε τη συμφωνία, αν εκφράσουν την επιθυμία”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, Μόσχα και Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S-400 στην Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, η Τουρκία και η Ρωσία κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Το ζήτημα των S-400 έχει αποτελέσει σημείο τριβής με τις ΗΠΑ. Επανειλημμένα η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα με κυρώσεις αν επιμείνει στην απόφασή της και ανέστειλε την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων μαχητικών F-35 κρίνοντας ότι οι S-400 αποδυναμώνουν την αμυντική ισχύ του ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα