ΑΘΗΝΑ
12:13
|
20.04.2024
Η απαγόρευση θα αποτελέσει πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ που ανάγει τα αυξημένα κρούσματα στα εκτεταμένα τεστ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να εμποδίσουν Αμερικανούς ταξιδιώτες να εισέλθουν στην Ένωση επειδή οι ΗΠΑ απέτυχαν να ελέγξουν την διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα και θύματα κορονοϊού στον κόσμο και καταγράφουν αύξηση των μολύνσεων, θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία με την Βραζιλία και τη Ρωσία, σύμφωνα με τους NYT.

Προς το παρόν ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ελληνοαμερικανοί όπως και πολίτες άλλων εθνικοτήτων (βλ. Ιταλοί) που ζουν στις ΗΠΑ διαθέτουν εκτός από αμερικανικό και διαβατήριο της χώρας καταγωγής τους, οπότε αναμένεται να μην πληγούν από την ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου.

Μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στα εκτεταμένα τεστ που διενεργούνται στην χώρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.

Τον Μάρτιο, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν στην Ευρώπη, ο Τραμπ, προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά του ιού, είχε απαγορεύσει στους πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών να εισέλθουν στις ΗΠΑ εξοργίζοντας πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αντίστοιχα, τον Ιανουάριο, απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, οποιουδήποτε αλλοδαπού είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τόνισε ότι ο κατάλογος των χωρών που επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες θα βασίζεται σε τρία κριτήρια:

1. Οι χώρες θα πρέπει να έχουν θέσει την Covid-19 υπό τον ίδιο τουλάχιστον έλεγχο με τον μέσο όρο της ΕΕ.

2. Θα πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

3. Οι χώρες θα πρέπει να είναι επίσης πρόθυμες να δεχθούν ταξιδιώτες από την ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα