ΑΘΗΝΑ
09:51
|
24.04.2024
Το απόγευμα αναμένεται συνάντηση στο Μαξίμου όπου θα συζητηθούν η τουρκική παραβατικότητα και το μεταναστευτικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέ Μπορέλ θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί (Τετάρτη 24/6) τις Καστανιές του Έβρου προκειμένου να ενημερωθεί από τις αρχές για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Ζοζέ Μπορέλ, θα επισκεφθεί στις 10:15 το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές συνοδευόμενος από τον κ. Δένδια όπου και θα ξεναγηθούν, ενώ στη συνέχεια θα έχουν ενημέρωση από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις 6 το απόγευμα θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, θα συζητήσει με την πολιτική ηγεσία τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας “με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητας σε βάρος της Ε.Ε”, την “παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας” καθώς και την “εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού”.

Η σημερινή επίσκεψή του είναι συνέχεια της κοινής επίσκεψης που είχαν κάνει στις 3 Μαρτίου στις Καστανιές, μετά τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι) και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Μετά την Αθήνα στην Κύπρο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μεταβεί στη συνέχεια στη Λευκωσία όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη (25-26 Ιουνίου) και θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε στις 13 Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα