ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.04.2024

Η Κάτω Βουλή της Γκαμπόν ψήφισε την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ακυρώνοντας ένα νόμο του 2019 που χαρακτήριζε έγκλημα τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κάτω Βουλή της Γκαμπόν ψήφισε την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ακυρώνοντας ένα νόμο του 2019 που χαρακτήριζε έγκλημα τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε από 48 βουλευτές, 24 ψήφισαν κατά και 25 απείχαν.

Ο πρωθυπουργός Ζιλιέν Ενκογκέ Μπεκάλε είπε πως όπως εναντιώνεται στην θανατική ποινή έτσι είναι κατά και του στιγματισμού των ομοφυλόφιλων, και έδωσε συγχαρητήρια στους βουλευτές που μετέβαλαν άποψη. Η Σύλβια Μπονγκό, σύζυγος του προέδρου της χώρας, δήλωσε πως το κοινοβούλιο αποκατέστησε ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα των πολιτών, να ερωτεύονται ελεύθερα χωρίς φόβο.

Ωστόσο δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις θετικές. Ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που ψήφισε κατά του νέου νόμου, είπε πως αναστατώνεται ένα ολόκληρο έθνος, οι παραδόσεις και τα έθιμά του. Ένας άλλος είπε πως η πίστη του στο σύνταγμα και στις προγονικές αξίες δεν του επιτρέπουν να συγκατατεθεί ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές.

Σύμφωνα με τον νόμο του 2019 οι παραβάτες καταδικάζονταν σε φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και πρόστιμο πάνω από 7.500 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα