ΑΘΗΝΑ
06:44
|
24.04.2024
Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ της ΥΠΠΟΑ και του προΪσταμένου Μ. Λυχούνα μετά το επεισόδιο στους Φιλίππους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία πέντε ημερών δίνει το υπουργείο Πολιτισμού στον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, Μιχάλη Λυχούνα προκειμένου να υποβάλει γραπτή απολογία «για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά» μετά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Ανατολική Μακεδονία και σε στάση στους Φιλίππους, ο προϊστάμενος επιχείρησε να ενημερώσει την κ. Μενδώνη για προβλήματα σε σχέση με μελέτη αναστήλωσης του 2018 που αφορά στην αποκατάσταση του μνημείου της Βασιλικής Β στους Φιλίππους. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης όμως η υπουργός φέρεται να μίλησε με απαράδεκτο τρόπο στον αρχαιολόγο με αποκορύφωμα μια φράση που θα μείνει στο πάνθεον των πολιτικών γκαφών: “όχι μαγκιές σε μένα”!

Το επεισόδιο εξελίχθηκε σε “διαμάχη” με τον αρχαιολόγο να καταγγέλλει ότι η μελέτη του υπουργείου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού έργου με ορατό κίνδυνο να κινδυνεύει με απένταξη και την κ. Μενδώνη να καλεί τον αρχαιολόγο να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά “η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη επίδοση της κλήσης”.

Συγκεκριμένα η ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη εγκαλεί τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, Μιχάλη Λυχούνα “επειδή στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας, τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων και της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και της προϊσταμένης αρχής (Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού και Υπουργού), δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα