ΑΘΗΝΑ
16:09
|
08.09.2024
"Τα δικά τους παιδιά (σ.σ. των 300 της Βουλής) δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε!" καταγγέλει η απεγνωσμένη γυναίκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονίζει η μητέρα της μικρής που λιποθύμησε από την πείνα το απόγευμα της Δευτέρας στη Ρόδο. Η άνεργη μητέρα ψέγει την κυβέρνηση αλλά και τους 300 της Βουλής που είναι “βολεμένοι” υπενθυμίζοντάς τους ότι “τα παιδιά του λαού πεινάνε” ενώ “τα δικά τους παδιά” είναι μια χαρά.

” Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300″ δηλώνει στο Mega η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος: “Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες! Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε!” καταγγέλει η γυναίκα που προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τα δύο κοριτσάκια της.

Η μητέρα έχει να εργαστεί από πέρισυ τον Αύγουστο, το παιδί όμως λιποθύμησε μέσα στον φούρνο αποκαλύπτοντας το δράμα της άνεργης μητέρας που εδώ και καιρό αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κορίτσια της.

“Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει. Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου”, είπε η απεγνωσμένη μητέρα εξηγώντας ότι είναι άνεργη από τον προηγούμενο Αύγουστο και οι υποχρεώσεις της συσσωρεύονται
καθώς τα ξενοδοχεία στη Ρόδο εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

“Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ;” λέει η κ. Μαρία.

“Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει ‘μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν” διευκρινίζει, καθώς το μόνο εισόδημα που έχει λάβει είναι τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες και τίποτα άλλο.

“Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες”, τονίζει.

“Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς”, εξηγεί.

Να ανοίξει ο κ. Βρούτσης την πλατφόρμα των 534ευρώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θ. Σταμούλης μιλώντας στο OPEN, επιβεβαίωσε το περιστατικό περιγράφοντας την “κατάντια του νησιού” καθώς 20.000 συνάδελφοί του είναι σε αναμονή, οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και μόνο το 20% των ξενοδοχείων του νησιού έχουν ανοίξει.

Εξηγώντας την τραγική κατάσταση είπε ότι “το Εργατικό κέντρο της Ρόδου θυμίζει κατοχικές περιόδους” αφού ξενοδοχουϋπάλληλοι έρχονται για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Η Ρόδος είναι μία πόλη νεκρή” πρόσθεσε.

“Να ανοίξει ο κ. Βρούτσης την πλατφόρμα των 534ευρώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, διαφορετικά η Ρόδος θα θρηνήσει πολλά θύματα” σημείωσε ο ίδιος, καταγγέλλοντας ότι τα μόνα χρήματα που έχουν πάρει – και αυτά μετά από πιέσεις – είναι τα 800 ευρώ, του Μαρτίου.

Στις τραγικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Γιώργος Χοτζόγλου με αφορμή το δράμα μονογονεϊκής οικογένειας στη Ρόδο.

Πείνα, εξώσεις και διακοπές ρεύματος

“Έχουμε εκατοντάδες εξώσεις από σπίτια γιατί οι συνάδελφοι δεν έχουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης και στα Χανιά μιλώντας με το σωματείο έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα τοπικά μπακάλικα και να παρακαλούν για βερεσέ” είπε ο κ. Χοτζόγλου μιλώντας στον Θέμα 104,6.

“Το μέσο εισόδημα για εργαζόμενο στον κλάδο είναι 6.000 συν το εποχικο επίδομα 1.200 ευρώ και με αυτά πορευόμαστε για 12 μήνες” διευκρινίζει.

“Σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. 600.000 ήμασταν το 2019 και εκτιμούμε ότι 250.000-300.000 θα χάσουν τη δουλειά τους” εκτιμά, τονίζοντας ότι “έπρεπε τα εποχικά τουριστικά καταλύματα να προχωρήσουν στην τυπική επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν τα χρήματα για την αναστολή εργασίας”.

“Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Βρούτση χθες το απόγευμα εκδόθηκε βελτιωτική ερμηνευτική εγκύκλιος ώστε να απαλλάξουν τους ξενοδόχους από την επαναπρόσληψη” κατέληξε ο κ. Χοτζόγλου.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα