ΑΘΗΝΑ
23:42
|
26.04.2024
Ανακριβή χαρακτηρίζει την περιγραφή των συνομιλιών Τραμπ-Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακριβή χαρακτηρίζει την περιγραφή των επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον που περιγράφονται στο βιβλίο του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν.

Σε μία σειρά αναρτήσεών του στο Twitter διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Μπόλτον αναφορικά με την χειραγώγηση του Ντόναλντ Τραμπ από τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και της Τουρκίας.

“Η πρόσφατη κυκλοφορία βιβλίου με συγγραφέα πρώην υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο περιλαμβάνει ανακρίβειες σε ό,τι αφορά της συνομιλίες του ηγέτη μας Προέδρου Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ” τονίζει στην ανάρτησή του ο Φαχρετίν Αλτούν.

“Θεωρούμε κατακριτέα την προσπάθεια πρώην υψηλόβαθμου στελέχους να χρησιμοποιεί σοβαρές διπλωματικές συνομιλίες και προσπάθειες επίλυσης σημαντικών ζητημάτων μεταξύ συμμάχων όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία για την εσωτερική πολιτική ατζέντα” τονίζει, προσθέτοντας ότι ο Μπόλτον καταφεύγει σε αυτούς τους ισχυρισμούς για προσωπικά οφέλη και ότι ο Ντόναλντ Τραμπ “έχει ακούσει πολύ περισσότερο τον σύμμαχο-κλειδί του ΝΑΤΟ από κάποιους προηγούμενους προέδρους”.

Τέλος υπογραμμίζει ότι αμφότεροι Ερντογάν και Τραμπ “έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες” για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών “παρά τι βαθιές διαφορές και παρά τις εχθρικές φωνές προς την Τουρκία και την Ουάσινγκτον” και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Ερντογάν “θα συνεχίσει τις ειλικρινείς, τίμιες και ξεκάθαρες συνομιλίες” με τον Τραμπ προάγοντας τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα