ΑΘΗΝΑ
17:41
|
19.04.2024
Το Ισραήλ θα πληρώσει ένα τίμημα «άνευ προηγουμένου» εάν προχωρήσει με τα σχέδια του για προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης, προειδοποίησε η Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ θα πληρώσει ένα τίμημα «άνευ προηγουμένου» εάν προχωρήσει με τα σχέδια του για προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης, προειδοποίησε η Χαμάς, λέγοντας ότι η κίνηση θα ήταν “κήρυξη πολέμου” εναντίον των Παλαιστινίων.

Σε ένα βίντεο στα αραβικά που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπου Ομπέιντα δήλωσε ότι τα σχέδια του Ισραήλ ήταν “εγκληματικά” και θα ισοδυναμούσαν με τη “μεγαλύτερη κλοπή παλαιστινιακής γης εδώ και δεκαετίες”. Υποσχέθηκε ότι η Χαμάς, η ισλαμική ομάδα που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, θα φυλάξει την ιερή γη και τον λαό της.

Ο Ομπέιντα είπε ότι η οργάνωση δεν κάνει πολλές δηλώσεις, αλλά ήθελε να δηλώσει ξεκάθαρα ότι “η αντίσταση θεωρεί αυτήν την απόφαση κήρυξη πολέμου εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας”. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ “θα μετανιώσει πικρά” εάν προχωρήσει με την προσάρτηση και ότι “η κατοχή θα φέρει ένα πρωτοφανές τίμημα”.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι το σχέδιο προσάρτησης πρέπει να “αντιμετωπιστεί με αντίσταση σε όλες της τις μορφές” και απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα με την Παλαιστινιακή Αρχή, παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο. Μια δήλωση χαρακτήρισε τα σχέδια προσάρτησης ως “μια συνωμοσία υφασμένη από τη σιωνιστική κατοχή”.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στοχεύει να ξεκινήσει μια διαδικασία προσάρτησης τμημάτων της Δυτικής Όχθης, όπου ζουν περισσότεροι από 420.000 Εβραίοι άποικοι, από την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των ΗΠΑ “Όραμα για την ειρήνη”. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απορρίψει το σχέδιο.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν πρόσφατα την απόφαση, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του Νετανιάχου “παράνομο” και εξέφρασαν τη λύπη τους για την υποστήριξη των πολιτικών αυτών από τις ΗΠΑ. Η ΕΕ έχει επίσης προειδοποιήσει για πιθανά “αντίποινα” για το Ισραήλ και είπε ότι θα προσπαθήσει να “αποθαρρύνει οποιαδήποτε πιθανή πρωτοβουλία για προσάρτηση”.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα