ΑΘΗΝΑ
02:47
|
25.04.2024

Δασική πυρκαγιά στη Σιβηρία, κατέγραψε το δορυφορικό σύστημα Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων ετών όπου καταγράφεται εστία δασικής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δασική πυρκαγιά στη Σιβηρία, κατέγραψε το δορυφορικό σύστημα Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων ετών όπου καταγράφεται εστία δασικής πυρκαγιάς στο βορειότερο τμήμα του πολικού κύκλου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον δορυφόρο Sentinel 2, που εντάσσεται στο σύστημα Copernicus, και επίσης έδωσε στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες του σημείου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Τα στοιχεία που μετέδωσε ο Copernicus και σχετίζονται με την παρακολούθηση των δασικών πυρκαγιών δείχνουν ότι οι δασικές πυρκαγιές επεκτείνονται όλο και πιο μακριά προς τον βορά. Χθες, ο δορυφόρος Sentinel 2 κατέγραψε εστία δασικής πυρκαγιάς στον βόρειο πολικό κύκλο, στην Δημοκρατία Σαχά στην Σιβηρία, η οποία μάλλον είναι η πιο βόρεια εστία στην ιστορία των καταγραφών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι αλλοπρόσαλλο ως προς τον αριθμό και την ένταση των δασικών πυρκαγιών και απηύθυνε έκκληση στις χώρες της ΕΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα