ΑΘΗΝΑ
21:10
|
19.04.2024
Σχεδόν 1,1 εκατομμύρια πληρωμές για αρωγή λόγω κορονοϊού, συνολικού ύψους περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατέθηκαν σε νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 1,1 εκατομμύρια πληρωμές για αρωγή λόγω κορονοϊού, συνολικού ύψους περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατέθηκαν σε νεκρούς, αναδυκνείοντας τα λάθη στη γρήγορη διανομή μαζικής βοήθειας εν μέσω κρίσης. Το κυβερνητικό γραφείο λογοδοσίας, που αποτελεί το όργανο ελέγχου του Κογκρέσου, ανέφερε τον αριθμό των εσφαλμένων πληρωμών σε αποθανόντες φορολογούμενους στην έκθεσή του για τα κυβερνητικά προγράμματα.

Όταν δίδονται βιαστικά δισεκατομμύρια βοήθεια σε μια κρίση, “αυτά είναι τα πράγματα που συμβαίνουν”, δήλωσε η Λίζα Γκίλμπερτ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της ομάδας υπεράσπισης Public Citizen. Τα σφάλματα προέκυψαν κυρίως λόγω καθυστέρησης στην αναφορά δεδομένων σχετικά με το ποιος πέθανε. Είναι ένα σφάλμα που σύμφωνα με ειδικούς στη φορολογία είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι αρκετές μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων και άλλες εισηγμένες εταιρείες έλαβαν δάνεια έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος 670 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η εφορία ζήτησε πίσω τα χρήματα από τους επιζώντες των αποθανόντων φορολογουμένων, αλλά ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να μην έχει τη νομική εξουσία να απαιτήσει την επιστροφή τους. “Νομίζω ότι η εφορία θα κάνει ελάχιστα πράγματα ή και τίποτα για να επιδιώξει τη συλλογή αυτών των πληρωμών”, δήλωσε την Πέμπτη ο Κιθ Φογκ, καθηγητής κλινικής στο Χάρβαρντ και ειδικός στον φορολογικό νόμο.

Πηγή: Associated Press News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα