ΑΘΗΝΑ
18:03
|
26.04.2024
Μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ιράκ στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βαγδάτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατρία μέλη της Χεζμπολάχ συνελήφθησαν την Πέμπτη 25/6 στη Βαγδάτη μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ιράκ στο αρχηγείο της οργάνωσης Κατάιμπ Χεζμπολάχ.

“Βασιζόμενοι σε πληροφορίες, μονάδα της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησε έφοδο σε βάση που χρησιμοποιεί η Ταξιαρχία 45, κατάσχοντας τρεις εκτοξευτήρες ρουκετών και συλλαμβάνοντας 13 άτομα” ανέφερε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο AFP.

Κατά την έφοδό τους, οι άνδρες του τμήματος αντιτρομοκρατίας, εντόπισαν και κατάσχεσαν εκτοξευτήρες ρουκετών, σημειώνει το πρακτορείο που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές, αναφέροντας επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη έφοδο εναντίον ατόμων που κατηγορούνται για επιθέσεις με ρουκέτες κατά αμερικανικών στόχων.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, οπλικά συστήματα Katyusha (Κατερινούλα) -πύραυλοι εδάφους-εδάφους που χρησιμοποιεί και η Χεσμπολάχ τα τελευταία χρόνια- έπληξαν τη Βαγδάτη.

Η Διοίκηση Κοινών Επιχειρήσεων κατάσχεσε επίσης, φορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων χωρίς ωστόσο να το συνδέει με την Χεζμπολάχ ή άλλη οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα