ΑΘΗΝΑ
14:49
|
26.04.2024

«Ρωσικά και τουρκικά ιδρύματα συνεργάζονται για την επανέναρξη πτήσεων και την επιστροφή Ρώσων τουριστών στην Τουρκία», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Ερχόφ, στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ρωσικά και τουρκικά ιδρύματα συνεργάζονται για την επανέναρξη πτήσεων και την επιστροφή Ρώσων τουριστών στην Τουρκία», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Ερχόφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να κάνει τον τουρισμό της ασφαλή.  

Μετά το μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις πτήσεις από την Ρωσία, λόγω επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας, η Τουρκία σπεύδει να εκμεταλλευτεί την περίσταση, δεδομένου ότι και η γειτονική χώρα βρίσκεται στην «μαύρη λίστα» της ΕΕ.

Οι αξιωματούχοι Ρωσίας και Τουρκίας, συζητούν για την ώρα τον τρόπο με τον οποίο θα αρχίσει και πάλι η εναέρια κυκλοφορία ανάμεσα στις ΄δυο χώρες. Το περασμένο Σάββατο, οι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά.  Ένα από τα θέματα που συζήτησαν, ήταν αυτό της τουριστικής σύνδεσης των δύο χωρών και πάλι, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο στόχος είναι, να αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις από και προς την Ρωσία, από τις 15 Ιουλίου και μετά.  

Ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην τουρκική πρωτοβουλία που ονομάστηκε Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού, λέγοντας ότι αξίζει άλλες χώρες να μάθουν από αυτό το σύστημα.

Αναπτύχθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας να υποβληθούν σε επιθεώρηση και εάν αυτή είναι επιτυχής, να συμπεριληφθούν στη λίστα πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών που δημοσιεύεται στο υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα