ΑΘΗΝΑ
16:35
|
23.09.2023

Ένα δημοσίευμα των New York Times, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, τις υποτιθέμενες σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία και επιχειρεί να αποκαλύψει στα […]

Image by Military_Material from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δημοσίευμα των New York Times, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, τις υποτιθέμενες σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία και επιχειρεί να αποκαλύψει στα μάτια των μελλοντικών ψηφοφόρων του Αμερικάνου προέδρου, την μεροληψία του, όσον αφορά την ανάληψη μέτρων απέναντι στους Ρώσους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT οι Αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, ανακάλυψαν ότι η Ρωσία, πλήρωνε ομάδες των Ταλιμπάν, προκειμένου να σκοτώνουν Αμερικάνους στρατιώτες αλλά και στρατιώτες των χωρών του ΝΑΤΟ,  στο Αφγανιστάν. Η Αμερικάνικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να πει πόσοι από τους 20 θανάτους των Αμερικάνων στρατιωτών το 2019 στο Αφγανιστάν οφείλονται στην συγκεκριμένη κίνηση της Ρωσίας, όμως υποστηρίζουν σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζουν, ότι ο Τραμπ είχε ενημερωθεί για το γεγονός από τα τέλη Μαρτίου αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. Σε όλο το ρεπορτάζ, δεν κατονομάζουν τις πηγές τους και αποδίδουν την συγκεκριμένη είδηση σε ανώνυμες πληροφορίες που τους έδωσαν μέλη της Αμερικάνικης αντικατασκοπείας.

Ο Λευκός Οίκος, το γραφείο Τύπου της CIA και οι υπηρεσίες του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών (Director of National Intelligence, DNI) απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα της NYT.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε για το θέμα, είπε ότι δεν είναι ενήμερος για οποιαδήποτε κατηγορία αυτού του είδος από την πλευρά των ΗΠΑ.  

Στις 29 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν στο Κατάρ, υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, τα αμερικάνικα στρατεύματα, θα αποχωρήσουν σταδιακά από το Αφγανιστάν ενώ θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Καμπούλ και τους Ταλιμπάν δίνοντας τέλος σε μια σύγκρουση που κρατά 18 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σχέσεις με τον Πούτιν και την Ρωσία, όμως δεν έχει αποδειχθεί καμία από τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα