ΑΘΗΝΑ
14:46
|
26.06.2024
Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης περέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Τραμπ και στην Interpol.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταλμα σύλληψης κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το Ιράν, ζητώντας από την Interpol να συνδράμει στη σύλληψη του Αμερικανού προέδρου και 36 άλλων ατόμων καθώς θεωρούνται υπαίτιοι για τη δολοφονία του επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης δήλωσε σήμερα ότι έχει ήδη παραδώσει το ένταλμα σύλληψης του Τραμπ στην interpol και ότι ο Τραμπ και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν “κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Interpol από την πλευρά της δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία δήλωση.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι Ιρανοί ζητούν την σύλληψη του Αμερικανού προέδρου ως υπαίτιο της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης τόνισε πως το Ιράν ζήτησε να εκδοθεί “κόκκινη ειδοποίηση” (το υψηλότερο επίπεδο αιτήματος σύλληψης) για τον Τραμπ και τους άλλους κατηγορούμενους, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να ζητά την σύλληψη του Τραμπ ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Η κίνηση της Τεχεράνης υπογραμμίζει την κλιμακούμενη ένταση που υπάρχει ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ η οποία πυροδοτήθηκε τη στιγμή που ο Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κορυφώθηκε με τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα