ΑΘΗΝΑ
06:01
|
26.04.2024
Κλιμακώνεται ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά του αποστεωμένου σχολείου που οραματίζεται η κ. Κεραμέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των εκπαιδευτικών και του υπουργείου Παιδείας με νέα δυναμική διαμαρτυρία σήμερα στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα ωρολογιακά προγράμματα, ο εξοστρακισμός των εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια και τα ΓΕΛ και ο “εξοβελισμός” τωων ειδικοτήτων των Καλλιτεχνικών και των Κοινωνικών Επιστημών, θεωρούνται “casus belli” από την ΟΛΜΕ που καλεί τους εκπαιδευτικούς να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του “αποστεομένου σχολείου” που οραματίζεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι τα νέα ωρολόγια προγράμματα προβλέπουν την κατάργηση των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο, ενώ ως μονόωρα μαθήματα παραμένουν μόνο στο Γυμνάσιο τα εικαστικά και η μουσική. Για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, καταργείται η διδασκαλία του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, στέλνοντας τους ενδιαφερόμενους μαθητές στα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας οραματίζεται ένα σχολείο αποστεωμένο από κάθε έννοια κοινωνικών αξιών, έρευνας, τέχνης το οποίο θα αποτελεί ένα ασφυκτικό εξεταστικό κέντρο, προθάλαμο των πανεπιστημίων.

Με τις καταργήσεις μαθημάτων, το υπουργείο αφήνει έκθετους/ες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που ουσιαστικά μένουν άνευ αντικειμένου διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα