ΑΘΗΝΑ
12:29
|
19.04.2024
Τα τοπικά media να αναφέρουν τουλάχιστον δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με χειροβομβίδα και βαρύ οπλισμό δέχτηκε τη Δευτέρα το κτίριο του πακιστανικού χρηματιστηρίου στην πόλη Καράτσι, με τα τοπικά media να αναφέρουν τουλάχιστον δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ σκοτώθηκαν και ο τέσσερις δράστες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τέσσερις βαριά οπλισμένοι άνδρες έριξαν χειροβομβίδα στην κεντρική πύλη του χρηματιστηρίου και στη συνέχεια γάζωσαν το παρακείμενο φυλάκιο. Οι φύλακες απάντησαν στα πυρά και -σύμφωνα με την αστυνομία του Καράτσι- σκότωσαν και τους τέσσερις επιτιθέμενους.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Απελευθερωτικός Στρατός των Μπαλόχ. Η Ιρανική μειονότητα των Μπαλόχ διεκδικεί εδώ και δεκαετίες την αυτονόμησή της περιοχής του Μπαλοχιστάν, αλλά τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν ελαχιστοποιηθεί.

Οι δράστες της επίθεσης “έφτασαν στο σημείο με ένα ασημί Corolla”, περιέγραψε ο Γκουλάμ Ναμπί Μεμόν, ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι, και “διέσχισαν το πάρκινγκ πυροβολώντας αδιακρίτως”.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να τρέξουν μακριά ή να κρυφτούν κάπου, ενώ το κτίριο του Χρηματιστηρίου εκκενώθηκε άμεσα. Παρόλα αυτά, δύο πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματίες.

Στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του Χρημαστιστηρίου, είναι σε εξέλιξη μεγάλη διερευνητική επιχείρηση της αστυνομίας, αφού οι αρχές δεν αποκλείνουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν κι άλλοι συνεργοί στην επίθεση.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα