ΑΘΗΝΑ
18:33
|
26.04.2024
Η διάσημη χορεύτρια του χορού της κοιλιάς, Σάμα Ελ-Μασρι, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για υποκίνηση ακολασίας και ανηθικότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διάσημη αιγύπτια χορεύτρια του χορού της κοιλιάς, Σάμα Ελ-Μασρι, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 300.000 αιγυπτιακών λιρών (16.500 ευρώ) το Σάββατο για υποκίνηση ακολασίας και ανηθικότητας, απόφαση που θεωρείται ως μέρος του περιορισμού των ελευθεριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ελ-Μασρι συνελήφθη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια έρευνας για βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok, τα οποία η εισαγγελία χαρακτήρισε ως σεξουαλικά.

Η χορεύτρια, 42 ετών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι το περιεχόμενο εκλάπη και κοινοποιήθηκε από το τηλέφωνό της χωρίς τη συγκατάθεση της.

Το Οικονομικό Δικαστήριο του Καΐρου δήλωσε το Σάββατο ότι η χορευτρια παραβίασε τις οικογενειακές αρχές και αξίες της Αιγύπτου, καθώς προέβη σε δημιουργία, διαχείριση και χρήση ιστότοπων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη διάπραξη “ανηθικότητας”.

“Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ακολασίας”, δήλωσε ο Τζον Ταλαατ, μέλος του κοινοβουλίου που ζήτησε νομική δράση εναντίον της Ελ-Μασρι και άλλων γυναικών στο TikTok.

Ο Ταλαατ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ελ-Μασρι και οι άλλες γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταστρέφουν τις οικογενειακές αξίες και τις παραδόσεις, δραστηριότητες που απαγορεύονται από το νόμο και το σύνταγμα.

Η Ελ-Μασρι δήλωσε ότι θα κάνει έφεση.

Η Εντεσάρ Ελ-Σαϊντ, δικηγόρος για τα δικαιώματα των γυναικών και επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης και Δικαίου του Καΐρου, δήλωσε ότι οι γυναίκες είναι η μόνη κατηγορία ατόμων που στοχεύουν οι αρχές βάσει αυτού του νόμου.

“Η συντηρητική μας κοινωνία αγωνίζεται με τεχνολογικές αλλαγές που έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και νοοτροπία”, δήλωσε στο Reuters.

Πηγή: Thompson Reuters Foundation

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα