ΑΘΗΝΑ
14:49
|
25.04.2024
Θα προστεθεί η Κίνα όταν η κινεζική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβαία συμφωνία για τους ταξιδιώτες της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να καθοριστούν οι τρίτες χώρες των οποίων οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από την 1η Ιουλίου σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ήδη στη δημοσιότητα έχει διαρρεύσει το προσχέδιο της «λευκής λίστας» που περιλαμβάνει 14 χώρες. 

Σύμφωνα με αυτό, δεκατέσσερις χώρες μπαίνουν στον κατάλογο των επισκεπτών της Ε.Ε., με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βραζιλία να μένουν εκτός λίστας.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται η Αλγερία, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο και η Νότια Κορέα.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της Κίνας καθώς οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να την συμπεριλάβουν στη λίστα με τις ασφαλείς χώρες, εφόσον όμως το Πεκίνο ανοίξει και εκείνο τα σύνορά του στους Ευρωπαίους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα θα οριστικοποιηθεί σήμερα.

Οι 26 χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν διατηρούν ανοιχτά τα σύνορα στους πολίτες της Ε.Ε., με την κάθε μία από αυτές να επιβάλει τους δικούς της περιορισμούς κατά την είσοδο των ταξιδιωτών στο έδαφός της.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς παραμένει τυπικά μέλος της ΕΕ μέχρι να λήξει η μεταβατική περίοδος στο τέλος του έτους.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα