ΑΘΗΝΑ
14:29
|
08.05.2024
Άτοπο θεωρούν το άνοιγμα των συνόρων την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι τοπικές αρχές του Έβρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδρούν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς στον Έβρο στο άνοιγμα του τελωνείου των Καστανιών που ξεκινά από σήμερα 1 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα Ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων” ανέφερε στην χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Πέτσας.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, τόνισε ότι περιμένει σήμερα από την κυβέρνηση να “πάρει πίσω” την εξαγγελία.

“Υπάρχει φοβερή αντίδραση στον κόσμο. Και στα social media και από τα τηλέφωνα που δέχομαι. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως σκέψη το άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές” τόνισε ο κ. Μαυρίδης στο Sputnik.

Άτοπο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θεωρεί το άνοιγμα των Καστανιών και ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς:

“Αυτή τη χρονική στιγμή είναι άτοπο να μιλάμε για άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές. Δεν είναι η ώρα να ανοίξει το φυλάκιο με όλα αυτά που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο” εκτίμησε ο κ. Γιαλαμάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Καστανιών, Σταύρος Τζαμαλίδης, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού. Ωστόσο τόνισε ότι “κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει” αφού “παντού θα έχουν ανοίξει τα σύνορα, οπότε εμείς γιατί να είμαστε κλειστά;”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή κοινότητα των Καστανιών βρίσκεται σε απόσταση μόλις επτά χιλιομέτρων από την Αδριανούπολη και παραδοσιακά έχουν αναπτυχθεί εμπορικές αλλά και φιλικές σχέσεις μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων γειτόνων, οι οποίες “πάγωσαν” μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα