ΑΘΗΝΑ
06:52
|
18.05.2024
Ο,τιδήποτε δεν έχει σχέση με την μάχη ενάντια στον κορονοϊό πρέπει να περιμένει, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, δήλωσε σήμερα ότι λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, το σχέδιο της προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης “πρέπει να περιμένει”.

Η δήλωση Γκαντζ, κυβερνητικού εταίρου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ρήγμα στους κόλπους της κυβέρνησης καθώς στόχος του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι να ξεκινήσει η διαδικασία προσάρτησης των εδαφών εντός αυτής της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Γαλάζιου και Λευκού Κόμματος, Μπένι Γκαντζ, δήλωσε ότι βασική προτεραιότητά τους είναι η έξοδος του Ισραήλ από την υγειονομική και οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία. “Ο,τιδήποτε δεν έχει σχέση με τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό πρέπει να περιμένει”, δήλωσε ο Γκαντζ.

Ο Νετανιάχου, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι το θέμα της προσάρτησης των ισραηλινών εδαφών “δεν εξαρτάται από το Γαλάζιο και Λευκό Κόμμα”.

Πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέτ κάλεσε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τα “παράνομα” σχέδια προσάρτησης περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

“Οποιαδήποτε προσάρτηση, είτε πρόκειται για το 30% της Δυτικής Όχθης, είτε για το 5% είναι παράνομη. Τελεία” υπογράμμισε η Μπατσελέτ.

“Ανησυχώ βαθιά ότι ακόμη και η μικρότερη προσάρτηση ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της βίας και της απώλειας ζωών” τόνισε .

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ απάντησε στην ανακοίνωση της Μπατσελέτ κατηγορώντας της ότι “πολιτικοποιεί τη θεσμική θέση της”.

“Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την παλαιστινιακή εκστρατεία εναντίον του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, κάνοντας δηλώσεις πριν ακόμη ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα