ΑΘΗΝΑ
15:13
|
25.04.2024
Ιστορική απόφαση κατά του ρατσισμού και τη ομοφοβίας η σημερινή απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης του Αμβρόσιου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Αμβροσίου σύμφωνα με απόφαση που κοινοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και για κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος, σε ακραία ομοφοβικό του κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο ιστολόγιό του.

Σήμερα Τρίτη έγινε αποδεκτή η πρόταση του αντιεισαγγελέα για διατήρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί από τον Τριμελές Εφετείο Αιγίου με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για τη ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, το αίτημα της αναίρεσης έγινε δεκτό, καθώς η πλευρά του πρώην μητροπολίτη στηρίχτηκε πάνω στις αλλαγές του ποινικού κώδικα.   

Στο άθλιο κείμενό του, ο Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους “αποβράσματα” και “μη ανθρώπους” και παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν. Όπως έγραφε ενδεικτικά: “Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή… τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!”.  

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοβάθμια, ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, αλλά μετά από έφεση του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού είχε οδηγηθεί και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Ιανουάριο του 2019. Τότε, το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα