ΑΘΗΝΑ
10:08
|
11.05.2024
Η ψήφος έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών στη Ρωσία έχει το προβάδισμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των Ρώσων ψηφοφόρων, το 65%, ψήφισαν στο δημοψήφισμα για μια σειρά συνταγματικών τροποποιήσεων. Η ψηφοφορία διήρκησε μια βδομάδα, καθώς προηγήθηκαν πέντε ημέρες πρόωρης και διαδικτυακής ψηφοφορίας.


Η Τετάρτη ανακηρύχθηκε εθνική εορτή για τους σκοπούς του δημοψηφίσματος, αν και επετράπη η πρόωρη ψηφοφορία από τις 25 Ιουνίου για να διασφαλιστεί η ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CIK), η συμμετοχή σε εθνικό επίπεδο ανήλθε στο 65% τη στιγμή που οι ψηφοφορίες έκλεισαν στις 9 μ.μ. ώρα Μόσχας.

Η ψήφος έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών έχει το προβάδισμα, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 76,24% υπέρ, ενώ 22,93% ψήφισε κατά, με καταμετρημένο το 50% των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών.

Η Ρωσία ψηφίζει για συνολικά 206 τροπολογίες στον κύριο συνταγματικό νόμο. Τα προηγούμενα ρωσικά συντάγματα εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν από ξένους νομοθέτες, αλλά οι τροπολογίες τις οποίες ψηφίζει τώρα η χώρα είναι πραγματικά «επικεντρωμένες στη Ρωσία», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Martin McCauley στο RT.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα