ΑΘΗΝΑ
17:01
|
26.04.2024
Οι κάτοικοι της Πράγας αποχαιρέτησαν συμβολικά τον κορονοϊό με ένα τεράστιο φαγοπότι στη γέφυρα του Καρόλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι κάθισαν χθες, Τρίτη 30/06, στο τραπέζι μήκους 500 μέτρων που είχε στηθεί στη γέφυρα του Καρόλου, στην καρδιά της Πράγας, προκειμένου να αποχαιρετίσουν συμβολικά, με τραγούδια και φαγοπότι, τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας συνέρρευσαν στο υπαίθριο γλέντι, φέρνοντας ο καθένας το φαγητό και το ποτό του και ξεχνώντας να τηρήσουν οποιαδήποτε απόσταση μεταξύ τους.

Η Τσεχία κατέγραψε λιγότερες από 12.000 μολύνσεις από τον κορονοϊό και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα δεν ξεπερνά τους 350.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του ‘πάρτι’, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, για τους κατοίκους της Πράγας ήταν και μια καλή ευκαιρία να απολαύσουν την πανέμορφη πόλη τους, που συνήθως κατακλύζεται από τουρίστες αυτήν την περίοδο.

Από την περασμένη εβδομάδα, στην Τσεχία επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις ως και 1.000 ανθρώπων, ενώ από τη Δευτέρα οι πισίνες, τα μουσεία, οι ζωολογικοί κήποι, τα κάστρα και οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν χωρίς όριο στον αριθμό των επισκεπτών τους.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ λειτουργούν κανονικά (και οι εσωτερικοί τους χώροι) εδώ και έναν περίπου μήνα.

Με πληροφορίες από το BBCWorld.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα