ΑΘΗΝΑ
14:57
|
24.04.2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαιρέτισε τη "λαμπρή νίκη" που κατήγαγε η χώρα του στον πόλεμο με τον Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν χαιρέτισε τη “λαμπρή νίκη” που κατήγαγε η χώρα του στον πόλεμο με τον Covid-19.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του πολιτικού του γραφείου, ο Κιμ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα “απέτρεψε την εισβολή του κακόβουλου ιού και διατήρησε την ομαλότητα στο εσωτερικό της χώρας”.

Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της στα τέλη Ιανουαρίου και παραμένει υπό αυστηρό αποκλεισμό εδώ και έξι περίπου μήνες. Οι υγειονονομικές αρχές της χώρας διατείνονται ότι όλο αυτό το διάστημα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα του νέου κορονοϊού εντός των συνόρων, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο που αμφισβητείται από τη διεθνή ιατρική κοινότητα.

Ο Κιμ ανέλυσε λεπτομερώς στους αξιωματούχους του “τη συστηματική δουλειά που έγινε αυτούς τους έξι μήνες σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, τονίζοντας ότι η επιτυχία του σχεδίου οφείλεται “στην εμπνευσμένη ηγεσία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος”.

Η Βόρεια Κορέα, παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να εφησυχάσει και θα “παραμείνει σε επιφυλακή, χωρίς καμία χαλάρωση στο μέτωπο κατά της πανδημίας”, αφού ο ιός “είναι ακόμα παρών σε γειτονικές χώρες”.

Οι εθελοντές του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που δραστηριοποιούνται στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα έχουν καταγράψει μαρτυρίες για την ύπαρξη μολύνσεων στον Βορρά, αλλά οι υποθέσεις αυτές των κρουσμάτων παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, η ζωή στην πρωτεύουσα ΠιονγκΓιανγκ έχει αρχίσει να μπαίνει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι έχει αφήσει πίσω της την περιπέτεια του Covid-19.

Τα σύνορα της Βόρειας Κορέας παραμένουν κλειστά, συνθήκη που παρεμποδίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικού υλικού. Τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν ανοίξει, αλλά παραμένουν ενεργές οι απαγορεύσεις για τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, στη Βόρεια Κορέα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά μόλις 922 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό και όλα βγήκαν αρνητικά.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα