ΑΘΗΝΑ
13:16
|
16.04.2024
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πρόσφατη έξαρση της επιδημίας θα καθυστερήσει την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ μέτρησε 4.8 εκατομμύρια νέες θέσεις απασχόλησης κατά τον Ιούνιο, την μεγαλύτερη ανά μήνα αύξηση στην ιστορία της χώρας, με ανάλογη πτώση του ποσοστού της ανεργίας.

Ιδιαίτερα ευνοημένος ήταν ο τομέας του λιανικού εμπορίου, με 740,000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας συνεισέφεραν αθροιστικά με 568,000 θέσεις εργασίας, και η βιομηχανία με 356,000.

Αν και τα νούμερα αυτά, όπως αναφέρονται στη μηνιαία αναφορά του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, ξεπερνούν τις προηγούμενες εκτιμήσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πρόσφατη έξαρση της επιδημίας ενδέχεται να καθυστερήσει την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η έρευνα του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας είχε ήδη ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Ιουνίου, και ως εκ τούτου δεν συνεκτιμά την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας που προκάλεσε η εκ νέου έξαρση της πανδημίας.

Ο συνεργαζόμενος με την Barclays οικονομολόγος Μάικλ Γκάπεν προειδοποιεί σε υπομνημά του στο Yahoo Finance ότι η αύξηση της απασχόλησης ενδέχεται να οφείλεται κυρίως σε κρατικές πιστώσεις [στα πλαίσια του Πρόγραμματος Προστασίας της Μισθοδοσίας], και άρα να αποτελεί προσωρινό φαινόμενο, το οποίο θα ακολουθήσει νέα ύφεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα