ΑΘΗΝΑ
13:59
|
24.04.2024
Θεαματικές επιδόσεις κατέγραψε ο τομέας των υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύει το 60% της κινεζικής οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κινεζικό χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα με τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών. Η θεαματική επίδοση οφείλεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών που ‘τρέχει’ με τους υψηλότερους ρυθμούς της δεκαετίας.

Οι συναλλαγές στη Σαγκάη τονώθηκαν μετά τις θετικές ειδήσεις από τον δείκτη Caixin/Markit που συνέχισε την ανάκαμψή του μετά τον Φεβρουάριο, που ήταν για την Κϊνα ο πιο σκληρός μήνας του lockdown.

Ο σύνθετος δείκτης PMI ανέβηκε από τις 55 μονάδες του Μαΐου στις 58.4 μονάδες τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μετά την άνοιξη του 2010, όταν ο πλανήτης άφηνε πίσω του την οικονομική κρίση. Οποιαδήποτε τιμή άνω των 50 μονάδων είναι ένδειξη ανάπτυξης και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι θεαματικές επιδόσεις της Κίνας στον τομέα των υπηρεσιών -αντιπροσωπεύει το 60% της κινεζικής οικονομίας- αποδεικνύουν ότι η πανδημία του Covid-19 δεν είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το Πεκίνο.

Ο δείκτης CSI 300 (είναι ο δείκτης των κορυφαίων εταιρειών της χώρας) κατέγραψε άνοδο 2% σήμερα, Παρασκευή 03/07, κι έκλεισε στις 4.419 μονάδες, επίδοση που καταγράφεται ως η καλύτερη μετά τον Ιούνιο του 2015.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα