ΑΘΗΝΑ
00:47
|
08.05.2024

Η συλλογή καρπών εξελίσσεται σε επικερδή δραστηριότητα για τις φυλές των ιθαγενών στην περιοχή της λεκάνης Ζίνγκου, αλλά και πολλών ακόμη φυλών σε όλη την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συλλογή καρπών εξελίσσεται σε επικερδή δραστηριότητα για τις φυλές των ιθαγενών στην περιοχή της λεκάνης Ζίνγκου, αλλά και πολλών ακόμη φυλών σε όλη την Βραζιλία.

Η αιτία πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση σπόρων είναι ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο όσες επιχειρήσεις καταστρέφουν δάση στην περιοχή του Αμαζόνιου είναι υποχρεωμένες να φυτεύσουν αντίστοιχη έκταση σε άλλη περιοχή της χώρας – κάτι που απαιτεί τους ανάλογους σπόρους.

Υπολογίζεται ότι μέσω του προγράμματος συλλογής και διάσωσης σπόρων “Δίκτυο Σπόρων Ζίνγκου” έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 250 τόνοι σπόρων από 220 ποικιλίες τοπικών φυτών, παρέχοντας ταυτόχρονα εισόδημα για πάνω από 500 συλλέκτες σπόρων – κυρίως ιθαγενείς γυναίκες.

Η συνεισφορά του πρόγραμματος αναγνωρίστηκε φέτος από την Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Ασντεν (Ashden) που του απέμεινε το βραβείο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για το 2020.

Εκτός από τα οικονομικά ωφέλη, το πρόγραμμα “Δίκτυο Σπόρων Ζίνγκου” βοήθησε τους Ιθαγενείς να διασώσουν πάνω από 6000 εκτάρια γης, αλλά και να αποφύγουν την πανδημία του COVID η οποία μαστίζει την περιοχή του Αμαζονίου, καθώς αντί να αγοράζουν τροφή από τα αστικά κέντρα μπορούν πλέον να καλλιεργήσουν εκτάσεις στα κοντινά τους δάση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα