ΑΘΗΝΑ
15:29
|
26.04.2024

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Κουομαμότο της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις Ιαπωνικές αρχές, 14 άνθρωποι δεν έχουν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Κουομαμότο της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις Ιαπωνικές αρχές, 14 άνθρωποι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ενώ 14 ακόμη αγνοούνται.  Οι πλημμύρες έφτασαν ύψη ρεκόρ το Σάββατο με αποτέλεσμα δύο ποτάμια να υπερχειλίσουν σε 11 περιοχές του Κουομαμότο και να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πενήντα άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι σε ένα γηροκομείο στο χωριό Κούμα. Όλη την νύχτα, ο στρατός, προσπαθούσε να τους απεγκλωβίσει και να τους μεταφέρει σε κοντινά νοσοκομεία. Περίπου 30 περιοχές της περιφέρειας Κουαμαμότο, αποκλείστηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Διακόσιες τρείς χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή, αφού αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα