ΑΘΗΝΑ
02:51
|
08.05.2024
Ελεύθερα με αναστολή απαγορευτικού κυκλοφορούν πλέον τα ελληνικά τάνκερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερα με αναστολή απαγορευτικού κυκλοφορούν πλέον τέσσερα τάνκερ ελληνικού νηολογίου που είχαν μπεί σε μαύρη λίστα επειδή έσπασαν το Αμερικάνικο εμπάργκο στη Βενεζουέλα.

Δυο από τα τανκερ, το μεγάλης κλίμακας πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου Seahero και το Voyager I, ανήκαν στην ομάδα των τανκερ που τιμωρήθηκαν από Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Αμερικάνικου Υπουργείου Οικονομικών στις 2 Ιουνίου, σε μια προειδοποιειτική κίνηση προς τις εφοπλιστικές εταιρίες που συνεχίζουν να μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

Τα άλλα δυο τανκερ είναι το Delos Voyager και το μικρότερου μεγέθους Euroforce τα οποία είχαν μπει σε μαύρη λίστα πριν δυο εβδομάδες.

Οι ιδιοκτήτριες εταιρίες των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων δήλωσαν ότι θα διακόψουν κάθε εμπορική επαφή με την Βενεζουέλα, και θα συνεργαστούν πλήρως με τις Αμερικανικές αρχές, ενώ η Themaris, ιδιοκτήτρια του Seahero δήλωσε ότι θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ενημέρωση του προσωπικού της σε «θέματα συµµόρφωσης με ρυθµιστικές διατάξεις και διεθνείς κυρώσεις».

Το εμπάργκο διακίνησης πετρελαίου Βενεζουέλας και οι σχετικές κυρώσεις αποτελούν μέρος των πιέσεων της Ουάσιγκτον προς την κυβέρνηση Μαδούρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα