ΑΘΗΝΑ
22:46
|
26.04.2024
Δυναμική συγκέντρωση αύριο Τρίτη στις 11:00 έξω από το κτίριο της Alpha Bank.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με δυναμική συγκέντρωση-διαμαρτυρία, έξω από το κτήριο της Alpha Bank, αύριο Τρίτη στις 11:00, απαντούν οι 850 πρώην εργαζόμενοι της “Ελευθεροτυπίας” που διεκδικούν το αυτονόητο: Να πάρουν πίσω, έπειτα από μια περίπου δεκαετία, τα δεδουλευμένα τους από το αντίτιμο της πώλησης του κτηρίου της εφημερίδας στην οδό Μίνωος.

Οπως ενημέρωσε ο Γιώργος Καρελιάς μέσω facebook, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των εργαζόμενων “αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο πεζοδρόμιο έξω από την Alpha Bank, στην οδό Σταδίου 40 για να διαμαρτυρηθούν”.

Υπενθυμίζεται πως οι 850 πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όλων των ειδικοτήτων, επρόκειτο να πάρουν ύστερα από 9 χρόνια ένα μέρος (περίπου το 1/5 μόλις) των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους από το αντίτιμο της πώλησης του κτιρίου της εφημερίδας στην οδό Μίνωος.

Ωστόσο, η Alpha Bank και η Πειραιώς έκαναν ανακοπή, στα τέλη του Ιουνίου, στη διανομή των χρημάτων, παρ’όλο που δεν έχουν νομικά ερείσματα. Ετσι, οι εργαζόμενοι ίσως χρειαστεί να περιμένουν ακόμη μία πενταετία για να πάρουν τα οφειλόμενα, κι αυτό ύστερα από πολυέξοδη δικαστική διαμάχη.

Σύσσωμες οι συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση.

Παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων των Ενώσεων Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Μακεδονίας-Θράκης, Συντακτών Περιοδικούς και Ηλεκτρονικού Τύπου, Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών και Φωτορεπόρτερ Ελλάδος:

Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους  στους απολυμένους εργαζομένους της “Ελευθεροτυπίας” και καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών  “Αlpha” και “Πειραιώς” να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων σε ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα χρόνια και, στην πλειονότητά τους, είναι άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.

         Οι Ενώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων, η οποία θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία της “Alpha Bank”, Σταδίου 40.

          Ζητάμε την άμεση απόσυρση των καταχρηστικών ανακοπών των τραπεζών και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει την δέσμευσή της και να δώσει σύντομα οριστική λύση στο πρόβλημα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα