ΑΘΗΝΑ
21:27
|
26.04.2024
Η καραντίνα έχει μεταμορφώσει τη ζωή των πρόσφατα αποφυλακισμένων με αναστολή σε κόλαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περιορισμοί λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε μεγάλο αριθμών Αμερικανών.

Για πρόσφατα αποφυλακισμένους με αναστολή όμως, η καραντίνα έχει μεταμορφώσει τη ζωή τους σε κόλαση αυτό το διάστημα. Εκτός φυλακής μεν, αλλά με τις υπηρεσίες κλειστές, δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν δελτίο ταυτότητας ή να βγάλουν άδεια οδήγησης, χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να βρουν εργασία ή σπίτι προς ενοικίαση.

Όλα αυτά ήταν ήδη δύσκολα για την πλειοψηφία των πρώην φυλακισμένων, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, του χρώματος τους, και του κοινωνικού στίγματος που ακολουθεί την φυλάκιση.

Για χιλιάδες ανθρώπους, όμως, που αποφυλακίζονται μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια εν μέσω της πανδημίας, και αντιμετωπίζουν την έκρηξη της ανεργίας, τη δυσλειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, και τις κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και το πρώτο βήμα προς μια νέα ζωή ― η έκδοση ταυτότητας ― πρέπει να περιμένει.

Και ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες αρχίζουν να ξανανοίγουν, η πρόσφατη έξαρση του κορονοϊου μπορεί να επαναφέρει νέες καραντίνες και περιορισμούς λειτουργίας. Ως τότε, οι αιτήσεις για νέες ταυτότητες στοιβάζονται, οι ουρές για την εξυπηρέτηση τους μεγαλώνουν, και οι ανάγκες των αποφυλακισμένων για φαγητό, στέγαση, εργασία, και βασικές παροχές μένουν ανικανοποίητες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα