ΑΘΗΝΑ
20:35
|
29.06.2024
Απόπειρες επηρεασμού της βούλησης των Ρώσων μέσω ψευδών πληροφοριών καταγγέλει ο Ιγκόρ Ζούμποφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για απόπειρες επηρεασμού και παρέμβασης στην πανεθνική ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα μέσω της διάδωσης ψευδών πληροφοριών, σύμφωνα με τη δήλωση του Ρώσου υφυπουργού Εσωτερικών Ιγκόρ Ζούμποφ.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι καθ ‘όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της παν-ρωσικής ψηφοφορίας, εντοπίστηκαν απόπειρες να επηρεαστεί η βούληση των Ρώσων πολιτών διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας από κινητά τηλέφωνα και από πηγές στο διαδίκτυο που έχουν καταχωρηθεί κυρίως στο εξωτερικό”, διευκρινίζει ο Ζούμποφ σε δήλωσή του σήμερα Δευτέρα (6/7/2020).

“Αυτά τα γεγονότα κοινοποιήθηκαν στις κρατικές αρχές για επαλήθευση. Η επιθεώρηση διενεργήθηκε από τον (παρατηρητή επικοινωνιών) Roskomnadzor, την αστυνομία και τις εκλογικές επιτροπές. Η συντριπτική πλειονότητα (των περιστατικών παρεμβάσεων) δεν επιβεβαιώθηκε. Η νομική τους εκτίμηση βρίσκεται σε εξέλιξη” τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών.

Επιπρόσθετα,, ο Αντρέι Κλίμοφ, επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας, δήλωσε ότι ξένοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να επηρεάσουν τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Οι τροποποιήσεις του συντάγματος της Ρωσίας του 1993 τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο κερδίζοντας την υποστήριξη του 77,92% των ψηφοφόρων.Η προσέλευση κυμάνθηκε γύρω στο 68%.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα