ΑΘΗΝΑ
22:43
|
10.05.2024
Κατά ριπάς οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι δυναμικές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στα νέα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και ΓΕΛ με την ΟΛΜΕ να καλεί σήμερα, Δευτέρα  6/07/2020, τους βαθμολογητές των Καλλιτεχνικών καθώς και τους Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Μηχανικούς, να απέχουν από τη βαθμολόγηση του Πανελλαδικώς εξεταζομένου μαθήματος του Σχεδίου (Ελεύθερο, Γραμμικό).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ “Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνέχεια της αποχής που είχε κηρύξει από όλα τα βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικώς εξεταζομένων  μαθημάτων την Τρίτη 23/06/2020, αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους βαθμολογητές των Καλλιτεχνικών καθώς και τους Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Μηχανικούς, να απέχουν από τη βαθμολόγηση του Πανελλαδικώς εξεταζομένου μαθήματος του Σχεδίου (Ελεύθερο, Γραμμικό) τη Δευτέρα  6/07/2020”.

Σημειώνεται ότι τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και ΓΕΛ, καταργούν μαθήματα, εξαφανίζουν ολόκληρες περιοχές επιστημών και ταυτόχρονα εξοβελίζουν ειδικότητες εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο.

Ξεσηκωμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το “fast track” νομοσχέδιο

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η αιφνιδιαστική πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ΟΙΕΛΕ, ΣΙΣ και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων, ενόψει επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και παραρτήματα που εκπροσωπούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εξέδωσαν ανακοινώσεις εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο προοιωνίζει δραματικές εξελίξεις για τον κλάδο, ενώ η “η σύνταξη-εξπρές ενός κειμένου νόμου” έγινε “με τις ευλογίες αποκλειστικά και μόνο των εμπόρων της εκπαίδευσης”.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως, σε ομιλία της το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα, τόνισε ότι τα ιδιωτικά σχολεία “πρέπει να έχουν μία μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία, και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε με νομοσχέδιο που θα έρθει πολύ γρήγορα στη Βουλή”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Ξεσηκωμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, κατά ριπάς οι ανακοινώσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και παραρτημάτων για τον διάλογο-παρωδία της Υπουργού Παιδείας.

Οργή και αγανάκτηση στους χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μετά από την πρόσκληση σε διάλογο-παρωδία της Υπουργού Παιδείας για το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση και τα όσα δραματικά προοιωνίζεται για τον κλάδο η σύνταξη-εξπρές ενός κειμένου νόμου, προφανώς με τις ευλογίες αποκλειστικά και μόνο των εμπόρων της εκπαίδευσης.

Πρωτοφανής όμως και η κινητοποίηση των συναδέλφων σε όλη τη χώρα. Ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, τα ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων και των παραρτημάτων τους κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε έκτακτες συνεδριάσεις. Κοινή συνισταμένη όλων των αποφάσεων που εκδόθηκαν ήταν να ζητηθεί από την ΟΙΕΛΕ η μη συμμετοχή σε ένα ‘στημένο’ διάλογο, χωρίς ενημέρωση της Ομοσπονδίας, για ένα ήδη προαποφασισμένο νομοσχέδιο.” 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα