ΑΘΗΝΑ
08:48
|
07.05.2024
Στην Κάρα Κάρα δυνάμεις του Βολιβιανού στρατού τρομοκρατούν τους εξεγερμένους ντόπιους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης του Βολιβιανού “Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό” (MAS), Εφρέν Τσάμπι ζήτησε από την Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IACHR) να επέμβει άμεσα στις συγκρούσεις στην περιοχή Κάρα Κάρα της επαρχίας Κοχαμπάμπα.

Ο Γερουσιαστής καταδίκασε την παρουσία ταραχοποιών που παρεισφρύουν στις διαδηλώσεις με στόχο την πρόκληση βίαιων επεισοδίων, ενώ δήλωσε ότι «τα προβλήματα της περιοχής μπορούν και πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου».

Στην Κάρα Κάρα, όπου και εδράζει η μεγαλύτερη χωματερή της Βολιβίας, έχουν σταλθεί από την αυτοανακηρυγμένη «πρόεδρο» της Βολιβίας Ζανίν Άνιες δυνάμεις του Βολιβιανού στρατού για να τρομοκρατήσουν τους εξεγερμένους ντόπιους, οι οποίοι πρόσκεινται στο Κίνημα.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις της αστυνομίας επιτίθεται με δακρυγόνα και πυροβολισμούς ενάντια στους ντόπιους που έχουν στήσει οδοφράγματα στην περιοχή.

Ανάμεσα στα αιτηματά τους, οι κάτοικοι της Κάρα Κάρα, οι περισσότεροι από τους οποίους επιβιώνουν ως ρακοσυλλέκτες, ζητάνε να τους δωθεί δωρεάν νερό για να αντιμετωπίσουν την πανδημία COVID-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα