ΑΘΗΝΑ
03:33
|
26.04.2024
Πύραυλος προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πύραυλος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιρακινή πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Sumaria.

“Ένας πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης” σημειώνει το δίκτυο, διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος δεν εξερράγη και πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

“Ρουκέτα έπεσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου είναι τοποθετημένοι Αμερικανοί στρατιώτες, στη δεύτερη επίθεση του τύπου αυτού εναντίον συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Νωρίτερα την Κυριακή, υπήρξαν αναφορές που υποστήριζαν πως το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας, απέτρεψε επίθεση με ρουκέτες, οι οποίοι είχαν στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Sumaria, τραυματίστηκε ένα παιδί όταν ρουκέτα έπληξε κτήριο με κατοικίες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, έγινε λίγο μετά από τις δοκιμές των συστημάτων αεράμυνας Patriot από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην “Πράσινη Ζώνη” στη Βαγδάτη, όπου υπάρχουν αρκετά κυβερνητικά κτήρια.

Τη νύχτα της 25ης προς την 26η Ιουνίου, οι ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν 14 άνδρες, μέλη της οργάνωσης Κατάεμπ Χεζμπολάχ, που είχαν στην κατοχή τους αρκετές ράμπες εκτόξευσης ρουκετών.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση δικαστή ο οποίος έκρινε πως δεν υπήρχαν επαρκή “αποδεικτικά στοιχεία” σε βάρος τους, με την εξαίρεση ενός, που “ενέχεται άμεσα” σε επιθέσεις, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι φιλοϊρανικές δυνάμεις, με την Κατάεμπ Χεζμπολάχ αιχμή του δόρατος, συνεχίζουν να τηρούν ανοικτά αντιαμερικανική στάση, τονίζοντας ότι θεωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα δυνάμεις “κατοχής” του Ιράκ.

Τις τέσσερις ημέρες κράτησης των στελεχών της, η Κατάεμπ Χεζμπολάχ πολλαπλασίασε τις απειλές της, ιδίως προς τον Καντίμι, τον οποίο κατηγορεί ήδη εδώ κι έναν μήνα πως υπήρξε “συνεργός” στην επιχείρηση εξόντωσης από την Ουάσινγκτον του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του Ιρακινού στενού συνεργάτη του, του Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Η Κατάεμπ Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι θα προσαγάγει τον πρωθυπουργό ενώπιον της δικαιοσύνης για την “απαγωγή” των ανδρών της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα