ΑΘΗΝΑ
11:55
|
25.04.2024
Η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία σε αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων, με τις καμπύλες να αυξάνονται καθημερινά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία και είναι πλέον η τρίτη χώρα στον κόσμο στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.  

Σήμερα, Δευτέρα 06/07, ανακοινώθηκαν 23.000 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Χθες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είχε φτάσει τις 25.000, με την Κυριακή να καταγράφεται ως η χειρότερη μέρα για την Ινδία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πλέον, το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα είναι 697.358, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι 19.963.  

Μετά και τις τελευταίες καταγεγραμμένες αυξήσεις στα κρούσματα, η Ινδία είναι πλέον η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε μολύνσεις, πίσω από τις ΗΠΑ (2,88 εκ.) και τη Βραζιλία (1,6 εκ.).

Το νέο προσωρινό νοσοκομείο που στήθηκε στο Νέο Δελχί έχει μέγεθος περίπου 20 γηπέδων ποδοσφαίρου, διαθέτει 10.000 κλίνες κι έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα. Παράλληλα, ξενοδοχεία και αίθουσες δεξιώσεων μετατρέπονται σε νοσοκομεία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα κρούσματα στην πόλη των 25 εκατομμυρίων μπορεί να φτάσουν και τα 500.000 ως το τέλος του μήνα.

Στην Αυστραλία σφραγίζονται τα διαπολιτειακά σύνορα

Από αύριο, Τρίτη 07/07, τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας θα σφαγιστούν επ’ αόριστον, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έξαρση του κορονοϊού στη Μελβούρνη.  

Είναι η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που θα κλείσουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία. Η τελευταία φορά που είχαν σταματήσει οι μετακινήσεις ανάμεσα στις δύο πολιτείες ήταν το 1919, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης.  

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώρια, καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Στον τελευταίο απολογισμό καταγράφηκαν 127 νέα κρούσματα στην πολιτεία της Βικτόρια, τα περισσότερα εντός 24ωρου από το ξέσπασμα της πανδημίας. Μέσα στο ίδιο 24ωρο καταγράφηκε κι ένας θάνατος, ο πρώτος σε όλη την Αυστραλία έπειτα από δύο εβδομάδες.

Οι αρχές έχουν αυστηροποιήσει τις οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων σε περισσότερες από 30 συνοικίες της Μελβούρνης, ενώ από αύριο θα ενταθούν οι περιπολίες στα σύνορα της Βικτώρια με τη Νέα Νότια Ουαλία, με τις αρχές των δύο πολιτειών να συμφωνούν στην ενεργοποίηση του στρατού για την τήρηση της απαγόρευσης των διελεύσεων.

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι που μένουν σε κάποια από τις δύο πολιτείες, αλλά η δουλειά τους βρίσκεται στην άλλη. Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας άδειας διέλευσης, αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα