ΑΘΗΝΑ
13:42
|
20.04.2024
Η 'λίστα Πέτσα' βγάζει γέλιο, θυμό και πολλά άπλυτα στη φόρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από αρκετές πιέσεις και με τουλάχιστον έναν μήνα καθυστέρηση, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο 18 σελίδων με τα Μέσα Ενημέρωσης και τα ποσά που έλαβαν στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μένουμε Σπίτι’, της ενημερωτικής καμπάνιας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρέδωσε τη λίστα υπογραμμίζοντας ότι “με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές”.

Για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της λίστας, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι “έπρεπε να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης”.

Για τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ποσά κυμαίνονται από 2.473 ευρώ έως 967.188 ευρώ, για τα έντυπα από 702 ευρώ έως 124.000 ευρώ και για τις ιστοσελίδες από 1.240 ευρώ έως και 313.000 ευρώ. Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, η επιχορήγηση κυμαίνεται από 620 ευρώ έως 99.200 ευρώ.   

Η ανάδοχος εταιρεία έλαβε 411.985 ευρώ και τα συνολικά κονδύλια ανήλθαν σε 19.832.132,94 ευρώ.

Μια ανάγνωση της λίστας Πέτσα αρκεί για να επιβεβαιώσει ότι υπήρξαν media που χρηματοδοτήθηκαν με ποσά δυσανάλογα του μεγέθους και της επιρροής τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν αναγνωσιμότητες, επισκεψιμότητες, ακροαματικότητες κλπ.

Υπήρξανχρηματοδοτήσεις ακόμα και προς media που δεν υπάρχουν.

Ή προς media που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν:

Φυσικά, κάποιοι ευνοήθηκαν απροκάλυπτα:

Και κάποιοι άλλοι αδικήθηκαν:

Αναλυτικά η λίστα, όπως τη δημοσίευση η Εφημερίδα των Συντακτών, για να τη μελετήσει ο καθένας με την ησυχία του και να βγάλει τα συμπεράσματα ή το άχτι του:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα