ΑΘΗΝΑ
19:00
|
08.07.2024
Γκουερίνι και Ακάρ θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Λιβύη καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Λορέντζο Γκουερίνι, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες για περιφερειακά θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή, το Σαββατοκύριακο, στη Λιβύη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Οι Γκουερίνι και Ακάρ θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, τη διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επίσκεψη του Γκουερίνι πραγματοποιείται δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι του ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, στην Άγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ιταλία και η Τουρκία υποστηρίζουν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ-Σάρατζ, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέχει στρατιωτική υποστήριξη.

Ο Ακάρ είχε συνοδεύσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λιβύη το Σαββατοκύριακο όπου πραγματοποίησαν συνομιλίες με αξιωματούχους της GNA σχετικά με την πορεία της ένοπλης σύγκρουσης με τις δυνάμεις του στρατιωτικού διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα