ΑΘΗΝΑ
22:25
|
15.06.2024
Με φόβους για μαζικό λιμό να κυριαρχούν, κατηγορούν την πολιτική ηγεσία για διαφθορά και ανικανότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την οικονομία της χώρας υπό κατάρρευση, εκτεταμένη φτωχοποίηση, και φόβους για μαζικό λιμό να κυριαρχούν, οι ηγέτες των Χριστιανικών κοινοτήτων του Λιβάνου κατηγορούν την πολιτική ηγεσία για διαφθορά και ανικανότητα.

Ο Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι κατηγόρησε στο Κυριακάτικο κήρυγμα του τους πολιτικούς που «σκέφτονται μόνο τα συμφέροντα τους», ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να αναλάβει δράση.

Η τωρινή κρίση έπληξε έντονα την Λιβανέζικη λίρα, ενώ η προοπτική μιας διάσωσης με την παρέμβαση του ΔΝΤ μοιάζει ολοένα και πιο μακρινή. Πολλοί θεωρούν τη σημερινή κρίση ως τη μεγαλύτερη δοκιμασία της σταθερότητας της χώρας από τον εμφύλιο των ετών 1975-1995.

Στο ίδιο μήκος κύμματος με τον Πατριάρχη των Καθολικών Μαρωνιτών, ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Βηρυτού Σεβασμιώτατος Ελίας Οντί (Elias Audi) εξέπλησε την πολιτική ηγεσία από τον δικό του άμβωνα, ρωτώντας τους πολιτικούς «πως μπορεί και κοιμάστε ενώ οι υπηκοοί σας πεινάνε και πεθαίνουν από δίψα, ή αυτοκτονούν;».

Ο Σεβασμιώτατος Οντί αναφέρονταν στην πρόσφατη περίπτωση ενός άντρα ο οποίος αυτοκτόνησε σε πολυσύχναστη περιοχή της Βηρυτού. Εκατοντάδες Λιβανέζοι πολίτες κατέβηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη μνήμη του αυτόχειρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις δυσκολίες που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα