ΑΘΗΝΑ
06:44
|
07.05.2024

Δραματική είναι η κατάσταση της οικονομίας στην Αργεντινή, καθώς η πανδημία του COVID-19 και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετωπισή της έχουν οδηγήσει στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική είναι η κατάσταση της οικονομίας στην Αργεντινή, καθώς η πανδημία του COVID-19 και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετωπισή της έχουν οδηγήσει στην χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών, οδηγώντας εκατομμύρια οικογένειες κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Η Αργεντινή έχει πάνω από 75,000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, και κοντά στους 1,500 θανάτους, με πρόσφατη έξαρση των καταγεγραμμένων περιπτώσεων η οποία οδήγησε την κυβέρνηση να επεκτείνει την γενική καραντίνα έως τις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ΑΕΠ της χ΄ψρας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 12% μέσα στο 2020, ενώ έξι στα δέκα παιδιά και έφηβοι καταγράφονται πλέον ως φτωχοί.

Οι συνέπειες της πρόσφατης πανδημίας ήρθαν να επιδεινώσουν την οικονομική κρίση της Αργεντινής, η οποία το Μάιο που μας πέρασε αδυνατούσε να πληρώσει τα κρατικά χρέη της, δηλώνοντας για ένατη φορά χρεωκοπία.

Υπολογίζεται ότι η πανδημία του κορονοϊού θα οδηγήσει την απώλεια πάνω από 850,000 θέσεων εργασίας μέσα στο έτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα