ΑΘΗΝΑ
06:36
|
27.04.2024
"Οι επιθέσεις που έπληξαν τα τουρκικά συστήματα 'Hawk' ήταν ένα βαρύ πλήγμα" δήλωσε αξιωματούχος του LNA:
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για σημαντικό πλήγμα των τουρκικών συστημάτων στην Αλ Ουατίγια στη δυτική Λιβύη, έκανε λόγο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), έπειτα από την επίθεση που έπληξε την τουρκική αεροπορική βάση κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Χαλέντ Μαχτζούμπ, οι αεροπορικές δυνάμεις του LNA εξαπέλυσαν εννέα επιδρομές στην τουρκική βάση, με αποτέλεσμα να καταστραφεί περίπου το 80% των αρχικών στόχων και των τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων “Hawk”.

“Οι επιθέσεις που έπληξαν τα τουρκικά συστήματα ‘Hawk’ ήταν ένα βαρύ πλήγμα. Ο χρόνος της επίθεσης είναι σημαντικός” δήλωσε ο Μαχτζούμπ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, διαβεβαιώνοντας την ετοιμότητα του LNA να υπερασπιστεί τον λιβυκό λαό έναντι της “τουρκικής κατάληψης”.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική βάση, Αλ Ουατίγια, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά της Τρίπολης, είχε ανακτηθεί από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) τον Μάιο, σηματοδοτώντας την αποτροπή της επίθεσης που είχε εξαπολύσει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Μετά την κατάληψη της βάσης Αλ Ουατίγια, οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατηγορούν την ΚΕΕ ότι την παρέδωσε στις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Τουρκική στρατιωτική πηγή είχε πει τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την ΚΕΕ για τη δημιουργία δύο τουρκικών βάσεων στη Λιβύη, η μία από την οποία θα είναι η Αλ Ουατίγια, η σημαντικότερη αεροπορική βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα