ΑΘΗΝΑ
01:24
|
27.04.2024
Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων! Όλοι στα Προπύλαια σήμερα Τρίτη στις 7:00 μ.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων σε όλη την επικράτεια πυροδότησε το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση, σε βαθμό που αγγίζει την ακύρωσή του.

“Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας – Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!” απαντούν συλλογικότητες, συνδικάτα του δημοσίου, οργανώσεις, φορείς και εργατικά σωματεία προετοιμάζοντας μπαράζ κινητοποιήσεων σήμερα Τρίτη, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για “τερατούργημα” και “χουντικής έμπνευσης νομοθέτημα” στο πλαίσιο της προσπάθειας φίμωσης των εργαζομένων καθώς οι διατάξεις του νομοσχεδίου δίνουν τη δυνατότητα στην αστυνομία να καταστέλλει διαδηλώσεις αλλά και να αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα να διαδηλώνει.

Οι διατάξεις προβλέπουν επίσης το ιδιώνυμο για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση και αστική ευθύνη του “διοργανωτή” για ενδεχόμενες ζημιές που θα διαπραχθούν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις κατά του αντιδημοκρατικού νομοσχεδίου είναι οι εξής:

  •     Την Τρίτη 7/7, στις 7:00 μ.μ., προγραμματίζεται διαδήλωση από συλλογικότητες και οργανώσεις στα Προπύλαια με σύνθημα “Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας – Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!”.
  •     Tην Τετάρτη 8/7, συνδικάτα του δημοσίου τομέα καλούν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, στις 11:30 π.μ.
  •     Την Πέμπτη 9/7, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίο, προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση εργατικών σωματείων και φορέων, στις 7μ.μ. στα Προπύλαια και αντίστοιχες δράσεις σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα