ΑΘΗΝΑ
06:57
|
20.04.2024
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κινεζικών social media ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κινεζικών social media, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλούς TikTok.

“Δεν θέλω να μπω μπροστά από τον Πρόεδρο, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε. Σίγουρα το εξετάσουμε” υπογράμμισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Πριν μια εβδομάδα, ο Μαίκ Πομπέο χαιρέτισε την απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει 59 εφαρμογές κινεζικής προέλευσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα πολύ δημοφιλή TikTok και WeChat, τονίζοντας ότι το μέτρο θα τονώσει την εθνική ασφάλεια της Ινδίας.

Οι σχέσεις των δύο δυνάμεων ήταν ούτως ή άλλως τεταμμένες, ωστόσο μετά την ενεργοποίηση του έκτακτου νόμου εθνικής ασφάλειας της Κίνας στην ειδική διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο.

Σημειώνεται ότι το TikTok είναι δημοφιλής εφαρμογή για λογισμικά iOS και Android, η οποία επιτρέπει την κοινοποίηση σύντομων αστείων βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2016 από την εταιρεία ByteDance, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο. Η εφαρμογή έχει κυριαρχήσει στην Κινεζική αγορά και κατά το διάστημα της πανδημίας έγινε πολύ δημοφιλής τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.  

Η εφαρμογή έχει δεχτεί κριτική τους τελευταίους μήνες -κυρίως από τις ΗΠΑ- για απευθείας διασύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση και για την αποστολή δεδομένων των χρηστών στο Πεκίνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα