ΑΘΗΝΑ
16:23
|
19.04.2024
Η Ρωσία θα καταθέσει προς ψήφιση το δικό της προσχέδιο για την παράδοση βοήθειας στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που προέβλεπε την παράταση των παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Τουρκίας, ενημέρωσε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στον ΟΗΕ Κριστόφ Χόισγκεν.

Τα υπόλοιπα 13 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης, που καταρτίστηκε από τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Η Ρωσία θα καταθέσει το δικό της προσχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ για την παράδοση βοήθειας στη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Μπαμπ Αλ Χάουα.

Επιπλέον, έχει δηλώσει ότι αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη και τη συριακή κυβέρνηση να επεξεργαστούν εναλλακτικές οδούς για την παροχή ανθρωπιστικών προμηθειών σε όλους τους Σύρους που έχουν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση και με τη συγκατάθεση της Δαμασκού, με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και στην εθνική ενότητα.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, είχε τονίσει νωρίτερα χθες (7/7/2020) ότι η βοήθεια αυτή είναι “ζωτικής σημασίας (…) για τους άμαχους στη βορειοδυτική Συρία”.

“Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικών αναγκών όλων των Σύρων. Καθοδηγούμενοι από αυτό, θα παρουσιάσουμε το δικό μας προσχέδιο, το οποίο επεκτείνει το έργο της CBM για άλλους έξι μήνες και περιορίζει τον αριθμό των σημείων διέλευσης σε ένα, συγκεκριμένα στο Μπαμπ Αλ Χάουα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Η επιχείρηση ανθρωπιστικής φύσης που διεξάγεται από το 2014 έχει τυπικά την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ ως μεθαύριο Παρασκευή (10/7/2020).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα